Не пусках в себе си света.
Сърдита бях му. Дълго време.
Осмислената пустота
заплашваше да ме превземе.
Дълбоко някъде кървях.
И бях затворила вратата
за всеки необмислен смях,
за всеки необязден вятър.
Не виждах смисъл, път и цел.
Душата ми бе парцалива.
Копнежът – болен и несмел…
Мечтите – затревена нива.
Но изведнъж изтръпнах аз.
Като със нож нощта разсече
изпълнен с първобитна страст
един твой поглед отдалече.
© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados
Интересно написано, с оригинални метафори, живо и образно:
"Не виждам смисъл, път и цел.
Душата ми бе парцалива.
Копнежът - болен и несмел,
мечтите - затревена нива."
До онзи миг, който с един поглед променя всичко.
Поздравявам те и ти желая радост и ведро настроение!