20 sept 2013, 21:21  

Достъп до сърцето 

  Poesía » De amor
407 0 0

За достъп до сърцето не ти трябва виза,

нито златен ключ, нито извънземен дар.

Да влезеш, трябва да си достатъчно близо –

останалото е случайност, вълшебен чар.

 

Но затова пък, вътре влизаш незабелязано,

неусетно и внезапно, неочаквано бързо,

любовта е чувство напълно недоказано –

страстна обич, болка, самота и сълзи...

 

Дори да не искаш, винаги остава белег,

завинаги отпечатан върху сърцето знак,

любовта е заболяване – любовта е лек,

а такава прилика като близнак с близнак.

 

Сърцето в началото е с достъп забранен,

със залостени врати, с тайна парола,

завладееш ли крепостта, мирът е накърнен,

достъпът е свободен и твой е престолът.

© Никица Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??