8 feb 2010, 9:19

Доверие 

  Poesía » Otra
1334 0 7

Доверие

 

                        На А.

 

Склонен върху рамото ми -

в лицето ти светлее… сън,  

устните  издишват мека усмивка.

 

Очарован, като малко момче,

ти бягаш след мечтата,  да я уловиш!

Потръпваш и я наблюдаваш отвътре.

 

Тичаш в някакъв весел лабиринт

след Изящната пеперуда,

озарен… от пърхаща милувка,

с радостта на дете!

 

Изведнъж  се обръщаш и вместо нея

ръцете ти докосват доверчиво

нещо в мен!

Това е  душата ми,

която те гледа смаяна

през очите на нежността!

 

А върху  дланите

се посипва толкова обич, че

везната отмерва чрез тях

времето на съня ти,

в който мигът се превръща

в щастлива безкрайност.

 

Лека нощ, момчето ми…

© Лилия Ресенска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??