Обичам да гледам слънчогледите
как под ритъма на вятъра танцуват,
обичам да чувам шумоленето,
с което вкупом със слънцето флиртуват.
Обичам и песента на дърветата,
когато в буря даже превият клони,
обичам още загадъчния звук от щурчетата,
макар че от тях страхувам се и често от себе си ги гоня.
Аз просто обичам да вдишвам
на дребните неща красотата -
стари книги да прелиствам
и от тях да се храня с аромата.
Обичам, обичам тез и още
куп дребни нещица!
Много хора не го разбират днес,
но само те каляват човешката душа!
© Галина Кръстева Todos los derechos reservados