29 авг. 2011 г., 07:29

Дребните нещица 

  Поэзия
649 0 1

Обичам да гледам слънчогледите

как под ритъма на вятъра танцуват,

обичам да чувам шумоленето,

с което вкупом със слънцето флиртуват.

 

Обичам и песента на дърветата,

когато в буря даже превият клони,

обичам още загадъчния звук от щурчетата,

макар че от тях страхувам се и често от себе си ги гоня.

 

Аз просто обичам да вдишвам

на дребните неща красотата -

стари книги да прелиствам

и от тях да се храня с аромата.

 

Обичам, обичам тез и още

куп дребни нещица!

Много хора не го разбират днес,

но само те каляват човешката душа!

 

© Галина Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Браво, Галина! Ако хората забелязват дребните неща в живота ни, няма да са толкова нещастни.Има радост и красота в тях.
Предложения
: ??:??