Изпепеляван до основи град,
във който мрачно минало не диша,
днес Дрезден на музеи е богат
и свойто бъдеще с усмивка пише!
Навред – красиво, блясък и разкош!
Великолепие, а то пък значи сила!
Хаплив е февруари, твърде лош,
но топъл е смехът на мойта мила!
И чувстваме се тука у дома!
Калена сплав от мъдрост и желязо,
Саксония е обична земя!
Как искам всеки спомен да запазя!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Todos los derechos reservados