22 ene 2019, 16:13

Дрипава игра 

  Poesía
625 0 19

Легендата била че пременена

на истината с дрехите сега

пътувала лъжата приобщена

сред хората широко по света.

 

Тя дрехите откраднала отдавна

и носила ги дръзко оттогава,

за истина минавала, но с давност,

и с дрехи видно да се захабяват.

 

Разсеяни, все пак, били мнозина,

преучилите взели го за мода,

на истината роклята красива,

че дрипа е мълчал от срам народа.

 

Тогава скришно сметнали малцина

да се възползват вместо да търпят,

от примката измъквайки се с примка,

намислили лъжата да пленят.

 

Пленили я и старите ѝ дрипи

най-показно излагат за респект

и рядко някой плахо ще попита

за кърпеното с дъвка кадифе. 

 

А истината, гола сред народа

се мярка все по-често, но сама,

присмиват ѝ се, бързат да я хокат,

на дрипите перачите в мъгла. 

 

Под слънцето се нижат в дрипи дните,

понякога под дрипаво небе

и дрипави кошмари в дрипи скрита

от дрипите нощта без хлип плете. 

 

Измамена лъжата злобно хрипа

във кулата пленена от лъжа,

обречена от дрипи да разплита

на примките играта за игра. 

© Диди Генова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??