Другарите-поети,
пристигайте при мен.
Със вас ще отпразнувам
рождения си ден.
Приятели сме всички,
приятно е със вас.
Обичам ви във профил,
във тил и във анфас.
Разбира се, че с торта -
аз сам я сътворих.
Във формата на глобус,
красива като стих:
със сини океани,
с горички в резеда ...
Над северния полюс
със алена звезда.
И още да разказвам?
Какво ли по-напред?
Ще има и кафенце.
Накрая - сладолед.
- А общият любимец,
на правдата тръбач,
ще бъде ли?
- Ще бъде - Червеният ездач!
- А "господа-поетите"?
- А "господа-поетите"
да си лижат куплетите!
© Ангел Чортов Todos los derechos reservados
не само на рождения си ден!
Хубав стих, много съдържание и емоция без фойерверки... нали не се надяваш да те разберат и тези, които не са били на сцената