Жаба жабурана
хич не е засмяна
стана жабурана
пълна забравана.
Смеят ù се всички
попови лъжички.
Жаба не се сърди
казва думи мъдри:
Щом вий порастете
и ще разберете -
старите стареят,
младите лудеят.
Скачайте лъжички
докат' сте мънички.
Мине ли се време,
станете кат' мене,
други ще лудеят
и ще ви се смеят.
© Иванка Морарова Todos los derechos reservados