17 may 2017, 9:52

Думи за крадеца 

  Poesía » Filosófica
241 0 0

12/ДУМИ ЗА КРАДЕЦА

/30.10.2016г./

 

Та той неистина е спец

ти няма как да го познаеш,

за тебе е дори светец,

със който заедно роптаеш.

 

Дори е твой добър съсед,

за който”зли неща” не знаеш,

със който всичко е наред,

за дружба с него си мечтаеш.

 

А той е някакъв злодей,

скрит в храстите на добротата,

представя се за чародей,

за най-добрия в махалата.

 

Той може да те заблуди,

защото търси в теб глупака

и като котка те следи-

удобен случай само чака.

 

И как кажи ще разбереш,

че тай е една хитра сврака,

но щом  му повода дадеш

и теб набързо ще прецака!

 

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??