2 ago 2009, 16:08

Душа 

  Poesía » Otra
1697 0 12

                                        Tя е само няколко грама,

                                     между сърцето и белия дроб,

                                               в един е родена,

                                              в друг преродена,

                                       живота, съдбите, мечтите ...

                                                     променя.

                                                        Душа,

                                          дори и дребните неща

                                    пречупени през твоята призма

                                               са малки чудеса.  

                                           Дали го вярват или не   

                                           ти съществуваш векове.

                                     Прехвърляш дарби и таланти,

                                         пренасяш болести и зло,

                                    ти можеш както да си величава,

                                       така и малка, дребна, жалка,  

                                               недокосната душа.

                                           Аз търся вярната душа,

                                    обитаваща не собствената суета,

                                               за да те докоснат 

                                          трябва да си преродена.

                                         Без теб първичен е света!                     

© Петър Койчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??