24 feb 2016, 7:30

душата 

  Poesía » Otra
261 0 0

Душата - циганка прекрасна
със своето весело дайре
и сини пеещи мъниста,
с дузини вихрени поли
не можеш да плениш, човече.
Напразно хвърляш мрежите нагоре -
в серкме звезди се не ловят.

 

Загадъчна сирена,
душата призовава
вдън на световете властно!
О, циганко прекрасна!
Търкулни дайрето,
то нека отведе човека
във неговата Мека !

 

© Юлия Шопова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??