24.02.2016 г., 7:30 ч.

душата 

  Поезия » Друга
259 0 0

Душата - циганка прекрасна
със своето весело дайре
и сини пеещи мъниста,
с дузини вихрени поли
не можеш да плениш, човече.
Напразно хвърляш мрежите нагоре -
в серкме звезди се не ловят.

 

Загадъчна сирена,
душата призовава
вдън на световете властно!
О, циганко прекрасна!
Търкулни дайрето,
то нека отведе човека
във неговата Мека !

 

© Юлия Шопова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??