Заварвам всяка нощ
в една и съща сцена,
майсторски изпипаната постановка
режисирана от нашата Вселена.
Само вятъра преборва тишината,
нарамил зимний студ.
Подпрял и небосвод, и планината,
до безкрая сняг подут.
Със свирепи погледи звездите
пробождат всеки замръкнал минувач.
Заробени като с вериги към нощите.
Наложници на всеки здрач!
Навярно пламки пещи до една!
Навярно сърца на чужди светове!
Навярно ковачници на нашата съдба!
А за нас едно небе...
Силно и беззвучно ръкопляскам,
но май на спусната завеса...
Започва да се вдига със деня,
но аз си тръгвам, свършва моята пиеса!
Оставям името на мястото си
и отивам да поспя.
Някой ще се облече със него
и ще играе мен, за през деня.
© Todos los derechos reservados