24 mar 2010, 17:14

Две истини в една 

  Poesía » Filosófica
513 0 3

            Две истини в една

 

Изплагиатствано от  dimension

 

Съдбата, с много чувство за ирония,

в театъра, внезапно, им устрои среща.

Сред толкова човешка какафония,

навярно искаше да им пошушне нещо.

 

С един Мюсе - „Със любовта шега не бива”

или с нелепото засичане с колите -

 живот видян, за миг, в обратна перспектива,

във огледалото, измито от сълзите...

 

Случаен поглед  в безразличие облечен…

И той със друга, тя със други - песен стара.

 Мотив банален като болката,  обречен,

животът, плоча  развалена, пак повтаря.

 

В спектакъла са зрители с билети.

След има-няма  цял живот разбиване,

като звездичка  дъщеря им свети,

свидетелства, че имало е сливане.

 

Подарък им е тази уж случайна среща.

От нея.  Заболя ги. В зимната си вечер

навярно тя все пак разбира и усеща,

че хепиендът, просто, е изключен вече.

 

Все пак добре е, че „случайно” се видяха.

Все някой ден ще поговорят по човешки.

Завинаги са свързани, защото бяха

две истини в една и две големи грешки.

 

 

© Димитър Димитров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??