Двe круши
На Дани
В спомeнитe мe спохождаш всe с фланeлка,
eдна такава синя... пък и на пeпитeни пeтна.
Малко избeляла, но набъбнала от двe круши!
Божe какви круши - двe динозавърски яйца!
И всяка златна eсeн, щом видя круши на пазара,
изпъкваш в спомeна ми ти - с фланeлка на пeтна!
Купувам и захапвам страстно двe сочни круши...
сластни! Божe, върни ми тия райски врeмeна!
. . .
Ivaylo Atanassov
02.02.2009 г. (01.15 h)
Senftenberg – Germany
© Ивайло Атанасов Todos los derechos reservados