6 dic 2011, 13:12

Две приказки в куплет 

  Poesía
479 0 8

Две приказки в куплет

 

преди като Пилат да се изложа

защото те обичам и това е ясно

две приказки в куплет ще сложа

не мога да ги кажа по-негласно

 

макар че всеки поглед от страни

на думите щом хване острието

със собствен почерк ще те нарани

а друго е очаквало от мен сърцето

 

не мога да държа и в двете си ръце

горчивите сълзи на нямата Темида

премръзналата боцка моето небце

а бисерът на любовта живее в мида

 

солта на топлия недоизплакан свят

от спомените ни замесва квасна пита

отчупвам късче хляб с ръцете на Пилат

вината винаги във нуждата е впита

© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??