15 dic 2007, 8:41

Двойнствена природа 

  Poesía
568 0 2
Много бързо аз се промених
във твоите очи прекрасни, чисти.
Незнайно как, с какво те заблудих.
А стараех се да бъда искрен.
Ти преди вълнуваше се с мене,
у тебе личеше непокварен интерес
и чакахме и двамата блажено
да общуваме във всяко ново "днес".
Странно е как тъй се получава,
от взаимни комплименти или, и аз не знам,
не можеше ти мен да разгадаеш
и чудеше се как съм още сам.
Природата на човека е такава,
да скромничи, да чака знак,
и просто тайничко да се надява,
да е с тая, дет харесва, няма как.
И не след дълго, първата ни среща
много тайни се опита да разкрие
и ни даде най-вълнуващото нещо -
да разберем физически кои сме ние.
И седнали в обикновено заведение,
час по час да се разкриваме,
ох, какво прекрасно провидение -
двамата със тебе се разбирахме.
Но какво от туй, че беше с мене,
очите ти, красавице, издаваха,
че с някакво прикрито огорчение
за някой по-така си се надявала.
И може би изпитвам съжаление,
че момиче тъй прекрасно като тебе,
без никакви, изглежда, опасения,
се опита да хареса мене.
И че напук на всичките съмнения,
че за мене не ти пука,
проявяваш дяволско търпение,
когато двамата се гушкаме.
Но нямам аз за цел пред мене,
със нещичко да те обидя.
Просто съм във недоумение
и даже леко ти завиждам.
Че във мене нещо ти намираш,
и нещо в мен те пази жива -
дано ти никога да не умираш!
Аз у мен доброто не откривах...

© Валери Шуманов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • много е добро!!
  • Всичките ти стихове ми харесват много!
    Толкова красиво и истински пишеш...успяваш да изразиш емоциите си!!!
    Поздравления!
Propuestas
: ??:??