Две яйца, неразрешили
помежду си спор - се сбили.
Това, което оцеляло,
сила в себе си видяло.
От радост то подскочило,
но на пода пльокнало.
В предсмъртната агония
си казало със ирония:
-Разбрах едва сега,
че всичкото е суета.
Другото яйце
загина в бой поне,
а моят край настъпи
зарад глупостта ми.
Не трябваше безспорно
да се вземам насериозно!
© Георги Добрев Todos los derechos reservados
Хубава идея!