29 jun 2007, 19:59

Дяволско 

  Poesía
728 0 2

Дяволско

 

"Обичай, дяволе, обичай като ангел нежно

и като ангел бди над своята любима.

За нейно здраве пий туй черно вино,

а има ли любов, любов до край ще има.

Обичай, дяволе! Денят нощта тъй люби,

тъй силна връзка ги зове.

В любов не можеш себе си изгуби,

но можеш да живееш с векове!"

Така нарича ангелът небесен.

И ти бе ангел някога преди,

но в повей фин гласът ти се разнесе,

искра от пепел в теб се прероди.

"Но чуй ме, дяволе: Жарта е жар до края

и, нестинарски мит, в очите ни пламти.

Жарта е обич, недопусната до рая

и неин дом е огънят, а проповедник - ти!"

© Надя Василева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??