Ех, че хубаво ще е, нали,
дъжд от ноти ако завали?
Ако вятърът е диригент
на небесния концерт…
От музикалната зала небесна
светлини театрални да блеснат
и с ключа „сол“ да отключи
най-красивите, неземни звуци…
Ще заромоли в тревата
тихо „Лунната соната“.
Всяка нежна мелодия
ще внесе в душите хармония.
Ще напои улиците смълчани,
по покривите ще забарабани…
Ще отмие тъгата и всяка сълза.
А на тротоара, там под дъжда,
пред погледа на минувачи учудени
пак ще танцуват двама влюбени.
Дали е възможно, не зная,
но за такъв дъжд от ноти мечтая.
И мисля си, че никак не е сложно…
Чувате ли капките? Значи е възможно!
Звучи „Мелодия от рая“ на Шопен.
Пречистен е! Светът е прероден!
© Даниела Виткова Todos los derechos reservados
Сърдечно благодаря, Румяна Щерева!