Dec 6, 2020, 5:50 PM

Дъжд от ноти 

  Poetry » Civilian
834 0 3

Ех, че хубаво ще е, нали,

дъжд от ноти ако завали?

Ако вятърът е диригент

на небесния концерт…

От музикалната зала небесна

светлини театрални да блеснат

и с ключа „сол“ да отключи

най-красивите, неземни звуци…

Ще заромоли в тревата

тихо „Лунната соната“.

Всяка нежна мелодия

ще внесе в душите хармония.

Ще напои улиците смълчани,

по покривите ще забарабани…

Ще отмие тъгата и всяка сълза.

А на тротоара, там под дъжда,

пред погледа на минувачи учудени

пак ще танцуват двама влюбени.

Дали е възможно, не зная,

но за такъв дъжд от ноти мечтая.

И мисля си, че никак не е сложно…

Чувате ли капките? Значи е възможно!

Звучи „Мелодия от рая“ на  Шопен.

Пречистен е! Светът е прероден!

 

 

© Даниела Виткова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??