3 dic 2010, 12:59

Дъждовна капка 

  Poesía » Filosófica
440 0 1

Д Ъ Ж Д О В Н А    К А П К А

 

 

Тишина, спокойствие, неземна пустота,

в мрак потънал спи града.

В сърцето на дъждовна капка притаен,

във вените пулсиращи на утрешния ден.

 

Усещам болката на падащите капки,

ръце в ръце страхливо сплели.

Във своя танц намират изход във пръстта,

души дъждовни сливат в локви почернели.

 

Завиждам им – пожертвали душа и тяло,

за да спасят човешката душа от глад.

Дъждовна капка, сияние прозрачно бяло -

вековен смисъл на природен кръговрат.

© Събина Стефанова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??