Животът е дърво хилядолетно,
забило корени дълбоко във земята
и дънерът му мощен вековете
изграждали, епоха след епоха.
Развивали се стволовете здрави,
със сокове ги хранела земята
и клоните издигали листари,
нагоре, да достигнат светлината.
В короната широка, необхватна,
животът си наливал плодовете,
растели и окапвали листата,
но дънерът посреща вековете!
© Ракина Радева Todos los derechos reservados
Възхитена съм! ПОЗДРАВИ!