25 ago 2009, 16:29

Дзен 

  Poesía » Otra
985 0 3

Самотно-тъжна е нощта,

безсмислица е всяка моя мисъл.

Във свойта малка дзен-градинка

мислено си търся смисъл.

 

Какво ли мисля си, нима

в тези мисли има смисъл?

С думи лесно е - игра,

но думите понякога са нищо.

 

И писна ми да мисля за това,

дали във всичко има смисъл.

Самотно-тъжна е нощта

без теб, но с натрапчùви мисли.

 

Какъв е смисълът на дзен?

Нима възможно е, си мисля,

без теб, без теб да има мен,

да има при това и смисъл?

© Любослав Герин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??