29 may 2019, 7:15  

Sвезден коловоз 

  Poesía
276 1 0

Половина небо држам на рамо 

ми тежат меридијани

а над мене е ѕвезден коловоз. 

 

Луѓето носат товар од омраза 

кој го нашле случајно 

копајќи по спомените. 

 

На заминување

на крајот од патот 

ќе оставам сè што не е мое, 

сè што не ми припаѓа

сè што не заслужувам. 

 

Откако те нема се претворив во ништо 

слушам тивка симфонија на љубовта

 

и заспивам на ѕвезден коловоз. 

© Sanja Atanasovska Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??