Кой
посади във очите ти
сълзи
и поля ги с тъга?
Кой
изора във душата ти
бразди -
бездънни пропасти?
Кой
украси косите ти
с венец
от преплетени тръни?
Кой
покри раменете ти
с риза
от остра коприва?
Кой
постави в ръцете ти
дар -
всемирната мъка?
Той -
всемогъщият, безпощаден,
но обичан
и сладък Живот!
© Галя Веселинова Todos los derechos reservados