21 jul 2012, 12:26  

* * * 

  Poesía » De amor
430 0 0

Потъваш, когато вечерта настане

и спусне вечерния си плащ -

край тебе никой не остава

в тъмната безкрайна нощ.

 

Пътуваш - унил, замислен,

изпълнен със спомени горещи -

отиваш в оня край далечен

и стягат те отвътре с клещи.

 

Времето лети и отминава

и отлиташ покрай неготи,

броиш колко ти остава

да се завърнеш вкъщи ти.

 

Твойта мила ли ще срещнеш,

или двама - той и тя?

Затова учи сега,

тогаз не ще подпре те ничия ръка.

 

Но недей отчайва се, човече,

вярвай - вярата ще те спаси,

по-добре не се надявай вече,

а знай - надеждата крепи!

© Павел Грамадов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??