1 jul 2017, 6:34

* * * 

  Poesía » Formas orientales
500 0 2

13

Питам се какво е любовта на петдесет и пет?

Но, Боже, как да я опиша във един куплет?

Млад ли си, е често секс и после сива пепел,

а Жива е вода и Бог добър на петдесет и пет.

 

14

За себе си избрах аз път трънлив и труден,

защото искам да съм жив, да бъда буден.

Но всеки път избран стократно по-достоен е

от трайната безпътица и цял живот погубен.

 

15

Човек все някога към корена се връща,

към най-прекрасната, към бащината къща.

Най-често всичко там сега пустее тъжно,

Боли от спомени, но в тях е все една и съща.

© Румен Ченков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??