Еден ден годините ќе бидат само бројки
и ќе се раководиме по мојот часовник.
Сите зборови од мојата поезија
ќе ја пронајдат својата сродна душа.
Грижата ќе роди грижи
и ќе се борат заедно
за да го уништат моето несовршенство.
И ти мене ќе ме заборавиш брзо
час поскоро
ден порано
а јас ќе те паметам со години
до мојата повторна средба со смртта.
© Sanja Atanasovska Todos los derechos reservados