26 сент. 2017 г., 13:31

Еден ден ќе ме заборавиш 

  Поэзия » Любовная
223 0 0

Еден ден годините ќе бидат само бројки

и ќе се раководиме по мојот часовник.

Сите зборови од мојата поезија

ќе ја пронајдат својата сродна душа.

Грижата ќе роди грижи

и ќе се борат заедно

за да го уништат моето несовршенство.


И ти мене ќе ме заборавиш брзо

час поскоро

ден порано

а јас ќе те паметам со години

до мојата повторна средба со смртта.

 

© Sanja Atanasovska Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??