ЕДИН АПРИЛСКИ ДЕН
Тъкмо беше се затоплило
и заваля шибаният сняг.
Тъкмо беше се затоплило
и зимата се върна пак.
Да му го начукам
и на шибаното време,
докато топлото чакам,
спира да ми дреме.
Мислех, че е време
за студена бира,
но студът – не ни оставя
пак на мира.
Бях решил навън да пия,
с приятели да вдигам олелия,
но размина ми се – няма как,
и въпреки това – ще да пия пак.
На диванчето във топлата квартира
ще отворя ледената бира.
С малко чипс или фъстъци
ще гледам през прозореца тия дребосъци.
Снежинките.
Нека вали, щом така Е Решил.
Малки бели снежинки в средата на април.
Мразя шибаната зима,
но щом бира има…
Ще прескоча пролетта
и направо в лятото ще прелетя.
© Кирил Кирилов Todos los derechos reservados
Наздраве!