14.04.2011 г., 17:17 ч.

Един априлски ден 

  Поезия » Хумористична
792 1 3

ЕДИН АПРИЛСКИ ДЕН

 

Тъкмо беше се затоплило

 и заваля шибаният сняг.

Тъкмо беше се затоплило

 и зимата се върна пак.

 

Да му го начукам

 и на шибаното време,

докато топлото чакам,

спира да ми дреме.

 

Мислех, че е време

за студена бира,

но студът – не ни оставя

пак на мира.

 

 Бях решил навън да пия,

с приятели да вдигам олелия,

но размина ми се – няма как,

и въпреки това – ще да пия пак.

 

На диванчето във топлата квартира

ще отворя ледената бира.

С малко чипс или фъстъци

ще гледам през прозореца тия дребосъци.

                                                                Снежинките.

 

Нека вали, щом така Е Решил.

Малки бели снежинки в средата на април.

 

Мразя шибаната зима,

но щом бира има…

Ще прескоча пролетта

и направо в лятото ще прелетя.

© Кирил Кирилов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??