Криле на птица вятърът ми подари,
комета ярка свободата си ми даде,
звезда орисница със мъдрост ме дари,
а любовта жаравата си ми отдаде.
Земята ме научи да копнея,
небето пък ми даде светлина,
а слънцето в душата ми живее
и на мечтите с порива летя.
И детски смях във радост ме превръща,
а мъжки грях - във каменна стена.
Аз мога да наказвам и прегръщам,
да съм палач, светица и съдба,
да съм страстта, когато ме обичат,
да бъда ярост щом ме наранят
и с тези дарове да мога да напиша
един живот – познат и непознат.
© Биляна Битолска Todos los derechos reservados