6 ago 2007, 13:55

Един живот не стига 

  Poesía
885 0 7


Един живот не стига...
да повярваш
в утрото на слънчев ден.
В малък стрък тревица, в облак черен,
в целувка нежна, в бор зелен.

Един живот не стига...
да се напиеш,
в хладна кръчма, като стар моряк
и песента да литне, джин попила,
над някой стар, забравен бряг.

Един живот не стига...
да залюбиш,
да имаш всички хубави мъже...
Но истината е една - че Господ,
Господ ни е дал едно сърце.

Един живот не стига...
да обичаш,
истински, като в любим роман,
да отдадеш и мислите, и дните
единствено на него - твоят блян.

Един живот не стига...
да се помолиш
с свещица крехка пред иконостас.
И свел очи, да кажеш:"Боже!
Прости ми, сторих грешка аз!"

Един живот не стига...
да се пребориш
със ориста на хиляди лъжи.
И пак да тръгнеш, като Оцеола
да гониш истината, даже да боли.

Един живот не стига...
да приемеш,
че тленен си на таз земя.
Но стига ти, че тя - Смъртта, проклетата,
ще те спаси, ще те избави от скръбта.

© Ангелина Димитрова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??