3 jun 2008, 15:14

Една палатка 

  Poesía
450 0 4
 

 

Една палатка

 

Една палатка,

цял дворец за двама,

препълнени със страст,

как побра ни  само!

 

Птиците замлъкнаха в омая,

вятърът просмука нежността,

не исках на мига да идва края,

изцяло отдаден на страстта.

 

Всяка  твоя ласка

искрица към небето  си изпрати,

всяка нежна дума

погуби всички постулати.

 

Вълните, плискайки брега ни,

прииждайки отново и отново,

казваха на всички за  греха ни,

притихнали, загубили дар-слово.

 

Тръпнеща  в страстта си,          

света побираш в шепи,          

отвориш ли  вратата  своя,              

друг ще дойде да те гепи!

 

Една палатка

и лудата ти  страст,

където любовта

има само власт!

© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??