24 sept 2015, 17:43

Една толкова голяма любов 

  Poesía » De amor
851 0 4

 

Една голяма любов –
по-нежна от крило на пъстроцветие,
по-тиха от шепот на докосване,
по-кротка от съблечена надежда,
по-трепетна от нощна серенада.
Една голяма любов,
кацнала върху окото на безмълвие,
притулена в дихание на цвете,
погалена от лунно озарение,
прогазила сред огненост разпъпена.
Една голяма любов,
разсънила вселената
в ангелските й покои
преди да завърви по хоризонта
с крилати стъпала
и да угасне в тяло на светулка.
Една толкова голяма любов…

© Татяна Александрова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Адмирации!!! Една поетеса с душа на гълъб!!! Чест и Удоволствие е да Ви чета,Таня!!!
  • Затрогващо!
  • Много красиво стихотворение!
  • една голяма любов....която угасва в тяло на светулка !!!!

    прекрасно е! страхотен стих! БРАВО!
Propuestas
: ??:??