5 dic 2013, 21:52

Едно момиче 

  Poesía » Otra
495 0 5

http://www.clip4e.com/play_petq_dubarova_otkys_ot_filma_trampa.htm                                    

                                        На Петя Дубарова

Едно момиче слънчево и топло

ни прави крехки, весели вълшебства.

И светва кротко доброта  наоколо.

Завръщаме се  в синьото си детство.

 

Момичето ни води все нагоре.

Припомняме  си тайнствени вселени.

С тревите разговаряме и спорим. 

Разплитаме пространствата зелени.

 

Момичето се смее.То ни вярва.

Щастливи сме. Олекнали и луди.

Обичаме прекрасната му дарба

цветята да превръща в пеперуди.

 

Внезапно плитката му  се изгубва

във бялата прозрачност на мъглата.

Оставаме самотни. Слепи. Груби.

А някъде простенва гузен вятър.

 

На 4.12.1979 год. най-талантливата млада поетеса на България

слага край на живота си.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??