http://www.clip4e.com/play_petq_dubarova_otkys_ot_filma_trampa.htm
На Петя Дубарова
Едно момиче слънчево и топло
ни прави крехки, весели вълшебства.
И светва кротко доброта наоколо.
Завръщаме се в синьото си детство.
Момичето ни води все нагоре.
Припомняме си тайнствени вселени.
С тревите разговаряме и спорим.
Разплитаме пространствата зелени.
Момичето се смее.То ни вярва.
Щастливи сме. Олекнали и луди.
Обичаме прекрасната му дарба
цветята да превръща в пеперуди.
Внезапно плитката му се изгубва
във бялата прозрачност на мъглата.
Оставаме самотни. Слепи. Груби.
А някъде простенва гузен вятър.
На 4.12.1979 год. най-талантливата млада поетеса на България
слага край на живота си.
© Нина Чилиянска Все права защищены
Много ми хареса! Поздрави!