15 mar 2016, 20:59

Едно небе, което ни крепи 

  Poesía
602 1 11

Не е необходимост да сме тук,
а някаква случайна неизбежност -
отронен от небесна песен звук,
покълнал върху шепа земна нежност,
разсипани прашинки пъстрота,
сглобени на съвсем случаен принцип.
Не вярвам в нагласените неща,
събрани в кротко ято, като пилци.
Не вярвам! Но затворя ли очи,
проглеждам над прозрачната си утрин
едно небе, което ни крепи.
И хоризонтът няма да се срути.

© Христина Мачикян Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??