Mar 15, 2016, 8:59 PM

Едно небе, което ни крепи 

  Poetry
615 1 11

Не е необходимост да сме тук,
а някаква случайна неизбежност -
отронен от небесна песен звук,
покълнал върху шепа земна нежност,
разсипани прашинки пъстрота,
сглобени на съвсем случаен принцип.
Не вярвам в нагласените неща,
събрани в кротко ято, като пилци.
Не вярвам! Но затворя ли очи,
проглеждам над прозрачната си утрин
едно небе, което ни крепи.
И хоризонтът няма да се срути.

© Христина Мачикян All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??