12 mar 2022, 12:24

Ех... 

  Poesía » Otra
177 1 2

 Ех, дайте ми впряг звездочели коне,
от обич юзди ще съшия.
Та в гривите буйни да вплитам поне,
душата си. В луда кушия.

Ех, само за миг да забравя дори,
по-кратък от лятото синьо,
пожарът що целият свят изгори...
В един миг, а сякаш година.

Ех, само да скрия там чудо добро,
под ланшната шума и въ̀рше...
А после – нишанът, под ляво ребро,
плът мъртва, а дух – непрекършен.

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??