Правата са фиктивна абстрактност,
реалност са истинските възможности,
с които можеш да се представиш
и да се отстояваш на сцената на Живота.
Дори най-стриктно да спазваш правата си,
без активиране на виталния потенциал,
може да стигнеш до Рим и да видиш папата,
но работата с аудиенцията пиши я пълен провал!
Виждал ли си виещо и тропащо дребосъче,
как понякога отнася тежки, съдбовни шамари
и вместо на възрастните правата да стъпче,
дъното му изпушва и дупето му започва да пари?
Друго, с нежна, малка ръчица,
добавяйки към нея поглед миловиден и благ,
от крехка възраст прави правилна политика
и вратите отваря праг подир праг?
Животът е винаги голяма, модерна игра
за всички минали настоящи и бъдещи съвремия
и ако отрази те, а не те смаже скала,
значи си на точното място в точното време!
06.10.2023 г. гр. Свищов
© Красимир Кръстев Todos los derechos reservados