15.10.2023 г., 20:35 ч.

Ехо 

  Поезия
128 0 0
                 Е Х О

 

Правата са фиктивна абстрактност,

реалност са истинските възможности,

с които можеш да се представиш

и да се отстояваш на сцената на Живота.

 

Дори най-стриктно да спазваш правата си,

без активиране на виталния потенциал,

може да стигнеш до Рим и да видиш папата,

но работата с аудиенцията пиши я пълен провал!

 

Виждал ли си виещо и тропащо дребосъче,

как понякога отнася тежки, съдбовни шамари

и вместо на възрастните правата да стъпче,

дъното му изпушва и дупето му започва да пари?

 

Друго, с нежна, малка ръчица,

добавяйки към нея поглед миловиден и благ,

от крехка възраст прави правилна политика

и вратите отваря праг подир праг?

 

Животът е винаги голяма, модерна игра

за всички минали настоящи и бъдещи съвремия

и ако отрази те, а не те смаже скала,

значи си на точното място в точното време!

 

06.10.2023 г. гр. Свищов    

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??