30 abr 2010, 11:26

Ежко за водица 

  Poesía » Para niños
1577 0 2

ЕЖКО ЗА ВОДИЦА

Търчи Ежко из тревица
към изворчето за водица.
Чорбица Ежка да направи,
дечица гладни да нахрани.
Стомна шаренка си носи,
тича Ежко със нозете боси.
Спъна се във камъче едно,
сви се бързо на кълбо,
стисна стомничката здраво,
и... търкулна се направо.
Ех, че е търкалянето славно,
туй за него много е забавно.
Спря се точно до водата,
там на мекичко в тревата.
Стомната по чудо оцеля,
Ежко я напълни със вода
 и доволен вкъщи се завърна,
Ежка с радост го прегърна.

© Галя Николова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??