28 may 2013, 13:38

Ела да те обичам!... 

  Poesía » De amor
1387 3 9

Ела да те обичам!...

Ела да те обичам ей така,
без планове и сложни уговорки,
какъв съм Мъж, когато без Жена
животът ми прилича на самотник...

Ела да те обичам във нощта 
и всеки ден по малко да се влюбвам...
Ти как обичаш? Бързо, докога?
Аз бавно, дълго, без да се загубвам...

Ела да те обичам! Аз се уморих 
да тичам подир тебе и да чакам!...
Писма и снимки, всичко изгорих,
и спомена, че някога съм плакал...

Ела да те обичам! Утре и сега!
От днес да почнем, имам изненада...
Не е подарък, нито пък цветя,
една римувана, лирична серенада...

Ела да те обичам! Колко му е? Идвай!
Нима е сложно? Ще обичам на инат!
На Господа прошепнал съм молитва,
едно клише от Шекспиров цитат...

Ела да те обичам! Нека да живеем,
че без любов е просто съществуване,
и огън да порасне там
, където тлее,

и бряг да се роди, за да отплувам!...

Ела да те обичам ей така!
Завинаги! Така съм го почувствал!
Ако не си обичал истински Жена,
един Живот навярно си пропуснал!...

28.05.2013
Д. Антонов (diester)

© Данаил Антонов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??