Емигрантско танго
Самотни птици с крехки рамене,
орисани за непосилно бреме.
В съня докосват родното небе.
Животът спрял е в тихото безвремие.
Танцуват две по две. Като вълна
понася ги мелодия позната.
Танцуват две по две. Като война,
а те са пленниците на съдбата!
Таня Иванова
© Таня Ив Todos los derechos reservados