Еретично!?...
Терзае ми
разсъдъка
въпрос...
Ако не бяха
разпнали
Христос,
а бе обесен
сред скалите,
за дива радост
на тълпите,
във гробищата
ни несити
наместо кръстове
побити
душевен мир
за да получим,
бесилки щяхме
да забучим!!!...
А разпнатия
Син – Господен
да заменим
с тотем удобен...
И вместо
кръстни колиета,
да се накичиме
с въжета...
Че в пътя ни
възход – гротеска
въжето тачим
и до днеска...
Но червея
дълбае
в мен...
Ако бе
обезглавен???
Ако името Му
бе Моше,
какви ли
щяхме днес
да сме???
© АГОП КАСПАРЯН Todos los derechos reservados