Есен
Ти пристигаш, есен,
с твоята меланхолична песен,
с твоята носталгична пъстрота,
с твоята тъжна красота.
Събрали са твоите листа
в цветовете си лятна топлота,
но небето натежава и сивее.
Над света бледо слънце грее.
По улиците мокър хлад нахлува
и ярките окраски приглушава.
Животът с лятото ще се сбогува,
което заедно с птиците ще отпътува.
Ти идваш, есен, уморена,
за своя празник пременена
и утешаваш в неизбежната раздяла,
подготвяш ни за тишината бяла.
Но това е кръговрат.
Умиращите отново ще се преродят.
Така природата напролет
ще разцъфне пак с птичи полет!
© Една Усмивка Todos los derechos reservados