24.02.2012 г., 17:27 ч.

Есен 

  Поезия » Пейзажна
465 0 2

Есен 

 

Ти пристигаш, есен,

с твоята меланхолична песен,

с твоята носталгична пъстрота,

с твоята тъжна красота.

 

Събрали са твоите листа

в цветовете си лятна топлота,

но небето натежава и сивее.

Над света бледо слънце грее.

 

По улиците мокър хлад нахлува

и ярките окраски приглушава.

Животът с лятото ще се сбогува,

което заедно с птиците ще отпътува. 

 

Ти идваш, есен, уморена,

за своя празник пременена

и утешаваш в неизбежната раздяла,

подготвяш ни за тишината бяла.

 

Но това е кръговрат.

Умиращите отново ще се преродят.

Така природата напролет

ще разцъфне пак с птичи полет!

© Една Усмивка Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??